HTML

rajz felvételi előkészítő

Rajzból felvételizel? Építész vagy terméktervező akarsz lenni? Vagy csak szeretnél megtanulni jól rajzolni? Olvasgasd a blogomat!

Friss topikok

Mégis minek születtem? Ceruzának?

2013.02.11. 09:10 Pizsama / Molnár Zsolt

Rajzolónak születni, vagy rajzot tanulni? Senki nem születik valaminek. Az igaz, hogy egy gyerek tökéletesnek születik és sok mindent elfelejt, amit aztán újra kell tanulnia. A Mindent úgy kell Igen

Véleményem szerint a szabadkézi rajzolás tanítható. Az igaz, hogy vannak tehetségesebb és jobb érzékű emberek, akik képességeik révén előnyben vannak a többiekkel szemben, de a képzőművészetben is, csak úgy, mint a sportban a szorgalommal és a tudatos felkészüléssel jelentős eredményeket lehet elérni.

            A képzőművészetben szabályszerűségek vannak, az eddig megismert tudás mindenki számára megérthető, tanulható, elsajátítható. Ezen ismeretek birtokosait lehet mestereknek tekinteni, aki pedig az átlagnál több tehetséggel rendelkezik, az valószínűleg magasabb szinten űzi majd a mesterséget és művészetet is teremt majd.

            A szabadkézi rajz tanulása mindenki számára fontos, mert egyrészt a vizuális kultúra megértésének egyik fontos eszköze, másrészt pedig azért szükséges, mert bizonyos oktatási intézményekbe való bejutáshoz feltétel a sikeres rajz alkalmassági vizsga letétele. Erre a vizsgára nem szabad felkészületlenül odamenni, mert ettől függ az, hogy valaki a választott pályán elindulhat-e, vagy nem. Az alkalmassági vizsgákon azt nézik, hogy a felvételiző rendelkezik-e azokkal a rajzi alapokkal, amelyekre az oktatás során már építeni lehet majd.

            Ezekből a rajzi alapokból csemegézek majd! 

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás rajz felvételi ceruza születés grafit rajzolás alkalmassági tanulható rajz felvételi előkészítő rajz alkalmassági szabadkézi rajz tónusozás

A bejegyzés trackback címe:

https://rajzelokeszito.blog.hu/api/trackback/id/tr265073835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása