HTML

rajz felvételi előkészítő

Rajzból felvételizel? Építész vagy terméktervező akarsz lenni? Vagy csak szeretnél megtanulni jól rajzolni? Olvasgasd a blogomat!

Friss topikok

Formába hozás a rajz felvételi vizsgára

2013.05.09. 19:52 Pizsama / Molnár Zsolt

A rajzolás hasonló a sporthoz. A sportban van az alapozás, az edzések intenzitásának, terjedelmének és gyakoriságának növelése, majd amikor közeledik a téthelyzet, a verseny, akkor a csúcsformába hozás.

A rajzolás is hasonlóan zajlik, ha valaki felvételizik valahová rajzból.

Ha valaki rajzos pályára készül, akkor valószínűleg szeret rajzolni és rajzolgat is néha. Nos, a tapasztalatom az, hogy ez nem mindig van így, sőt megkockáztatom, hogy inkább ritka az ilyen eset. 

A 9 éves rajzelőkészítős időszakom alatt a legtöbben úgy jönnek hozzám rajzot tanulni, hogy addig még nem nagyon rajzoltak. Csakhogy kitalálták, hogy építészek, vagy dizájnerek szeretnének lenni. oda pedig rajzból alkalmassági vizsgát kell tenni a sikeres felvételhez. Ehhez pedig el kell kezdeni rajzolni.

Ha ez a felismerés időben, a felvételi előtt minimum egy évvel történik, akkor nincs baj. Ősztől tavaszig kellő szorgalommal és szakszerű segítséggel fel lehet készülni a rajz alkalmassági vizsgákra.

Sokan azonban csak akkor döntenek a továbbtanulás irányáról, amikor közeledik a felvételi lapok beadásának határideje. Ezekben a január, február, március hónapokat magába foglaló időszakban magukra találóknak szoktam meghirdetni az intenzív rajz felvételi előkészítő tanfolyamaimat, mert még mindig van bő 3 hónap a felkészülésre. Igaz, hogy nem túl sok idő, de a semminél sokkal-sokkal több!

A fentiek alapján hosszabb-rövidebb idő, évek vagy hónapok állnak rendelkezésre a rajz gyakorlására, először nyilván kényelmesebb, azután pedig intenzívebb tempóban. Aztán a végzősök számára jönnek az írásbeli érettségi vizsgák, amikor is teljesen érthető módon nem a rajzolás lesz a legfontosabb, pedig közeledik a rajzos megmérettetés is!

Az érettségi írásbelik és a rajz alkalmassági vizsgák közötti időszak ad alkalmat arra, hogy megtörténjen a "RAJZOS FORMÁBA HOZÁS".

Egy három napos "RÁHANGOLÓ RAJZOS NAPOK"-on az adott intézmény  felvételi vizsgájának megfelelő feladatokat lehet rajzolni korrekció mellett, amikor is teljesen rá lehet hangolódni a néhány nappal későbbi felvételi rajzolásra!

A két időpont közötti időben a három napos folyamatos rajzolást követően lehet egy kicsit pihenni, közben azért esetleg rajzolgatni egy kicsit, csak a móka kedvéért. Közben a megszerzett tudás szépen beépül, leülepszik, majd az alkalmassági vizsgán újra előjön.

Csakúgy, mint a sportban: edzések, aztán a verseny előtt néhány nappal csúcsra járatás,  utána egy kis pihenő átmozgatással, aztán a mérkőzés.

Csakhogy itt nincs ellenfél, hanem Önmagadat kell felülmúlnod! Magadból kell életed eddigi legjobb teljesítményét kihoznod!

Készülj fel becsülettel és akkor sikerülni fog!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rajzelokeszito.blog.hu/api/trackback/id/tr525291843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása