HTML

rajz felvételi előkészítő

Rajzból felvételizel? Építész vagy terméktervező akarsz lenni? Vagy csak szeretnél megtanulni jól rajzolni? Olvasgasd a blogomat!

Friss topikok

A módszereim esszenciája

2021.09.13. 15:55 Pizsama / Molnár Zsolt

Van egy beállítás, amit le kell rajzolnod a felvételin. Például az alábbi:

nagybeall_fotoja_300px_m.jpg

nagybeall_fotoja_300px_m_m_pontokkal_szamozva.jpg

El tudod képzelni, hogy egy ilyen bonyolult összetételű beállítás megrajzolásához mindössze öt vagy hat pont helyét kell meghatároznod a látványból?

Ehhez megvannak a megfelelő mérési módszereim. Ha az öt pont megfelelő helyre került a papíron, akkor már csak kell kiszerkeszteni a rajz összes többi vonalát.

Ha megjegyzed, hogy milyen testek vannak a beállítás látványában, akkor oda se kell nézned többé, a továbbiakban minden az előtted lévő rajzlapon fog történni.

Mivel a módszereimet használva tulajdonképpen szabadkézzel szerkesztesz a papíron, ezért a végeredmény TÖKÉLETES LESZ!

Mert legalábbis annak fog látszani.

Ha pontosan elvégzed a rajzi lépéseket és betartod a szabályokat, amiket én kitaláltam, akkor a rajzod egyszerűen nem lehet hibás! Ha nincs hiba, akkor meg minden rendben van.

A módszereim a gyakorlás közben önfejlesztőek, a rajzolás közben önjavítóak, tehát a rajzod hosszú- és rövidtávon is tökéletessé fog válni a kezed alatt.

A néző, a felvételin zsűriző tanár sem fog benne hibát találni, mert olyan módszerekkel fogod a rajzodat megrajzolni, amiket ő sem ismer, tehát nem tudja ellenőrizni, számon kérni sem.

Tökéletesnek fogja látni a rajzodat mindenki!

Főleg a többieké mellett, akik nem ismerik a módszereimet és a rajzaik bőven tele lesznek hibákkal.

Itt van rá három példa:

Ezeket a rajzokat 2021. tavaszán rajzoltam az online óráimon. Egyet délelőtt, a másikat délután, a harmadikat pedig egy héttel később.

he_300.jpg

Mindegyik rajz készítése közben magyaráztam a rajzolás lépéseit a tanítványaimnak, akik az internet túloldalán szintén rajzolták a rajzaikat.

Mindhárom rajzom szinte ugyanannyi perc alatt lett kész. A három rajz közötti különbséget pedig láthatjátok, de nem csodálkozom, ha nem veszitek nagyon észre.

A vonalas megrajzolás és a tónusozás is ugyan azzal az "algoritmussal" készült mindhárom esetben. Akkor miért is különböznének egymástól?

Mindhárom rajz ugyan azokkal a lépésekkel készült el!

Egy módszertanom van, és az mindig működik!

Hihetetlen? Csodálkozol? Hát, ja! Ezzel nem találkozhattál máshol!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rajzelokeszito.blog.hu/api/trackback/id/tr2516687848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása